Skip to main content

Barista cursus

Koffie plantage

Alle barista workshops

Wij bieden diverse koffietrainingen aan. De meeste duren rond de tweeënhalf uur. Voor iedereen hebben we een passende barista cursus. Ben je thuisbarista, horecaprofessional of een (aanstaande) baristakampioen? Zeker weten hebben we een training voor je naar niveau. Alle koffietrainingen hieronder beschreven zijn ook op maat te boeken. De training kun je dan met een groep of privé volgen. Er zijn verschillende opties voor locaties. Jullie zijn van harte welkom in onze ruimte in Utrecht. In overleg kunnen we ook kijken naar een locatie, vlak bij jou of bieden we de mogelijkheid om naar jullie toe te komen. Voor de meeste workshops en trainingen hebben we normaal ook data waarop je je kunt inschrijven. Heb je een te gek idee voor een koffietraining, maar staat deze optie er niet tussen? Stuur een mailtje en dan gaan we ons best doen om deze training naar jouw wensen te verzorgen.

Leer de smaken van koffie herkennen

Sensory training : workshop smaken in koffie

De meeste mensen kunnen een halve gram zout op een liter water proeven, terwijl mensen het lastig vinden om de geuren van vanille en caramel correct te benoemen wanneer deze geuren naast elkaar gepresenteerd worden. Beide vaardigheden oefenen we tijdens deze workshop!

Prijs: vanaf €50,-
Duur: tweeënhalf uur

Meer informatie en prijzen
Eerstvolgende data

  • Zaterdag 25 mei 2023 van 15:00-17:30
  • Zaterdag 28 september van 13.00 – 15.30
Boek een van deze data

Deze training op maat? Prijzen zijn vanaf €325 (excl. btw) per groep.

Vraag een offerte aan
Leer hartjes schenken in drie uur tijd!

Latte art workshop

Wist je dat je met bijna elke soort melk goed latte art schuim kan maken? De enige echte uitzondering is magere melk. Dat schuimt wel, maar het is zo goed als onmogelijk om er een hartje mee in een cappuccino te maken. Dat hartje lukt zeker aan het einde van deze workshop!

Duur: drie uur

Meer informatie en prijzen
Eerstvolgende data

  • Vrijdag 30 augustus op de Zijdebalenstraat 19.00
  • Vrijdag 25 oktober op de Zijdebalenstraat 19.00
Boek een van deze data

Deze training op maat? Prijzen zijn vanaf €225 (incl. btw)

Vraag een offerte aan
Na deze workshop kan je elke espresso lekker maken!

Basis barista workshop

Om goed je espresso te proeven kun je het beste de koffie goed doorroeren. Dan mixen de smaken namelijk beter. Buiten goed roeren gaan we tijdens deze workshop ook het beste uit je espresso halen. Wil je op je werk of thuis nog ook dat perfecte bakkie zetten? Tijdens deze koffietraining gaan we ervoor zorgen dat dit gaat lukken.

Prijs: vanaf €85
Duur: drie uur

Meer informatie en prijzen
Eerstvolgende data

  • Zaterdag 24 september op de Europalaan 93 start 13.00
Boek een van deze data

Deze training op maat? Prijzen zijn vanaf €225 (incl. btw)

Vraag een offerte aan
En houdt tijd over voor je gasten

Filter koffieworkshop

Er zijn al jaren filter koffie kampioenschappen (de brewers cup). Wat kan er nu zo moeilijk zijn aan een kop koffie zetten? Kom er achter tijdens deze filter koffieworkshop!

Meer informatie en prijzen
Eerstvolgende data

  • Zaterdag 22 juni april op de Europalaan 93 start om 15.00
  • Zaterdag 12 oktober op de Europalaan 93 start om 13.00
  • Zaterdag 2 november op de Europalaan 93 start om 13.00 [Engels]

Deze training op maat? Prijzen zijn vanaf €300 (incl. btw) per groep.

Vraag een offerte aan
Bepaal zelf de inhoud van de barista workshop

De herkomst van koffie: de introductie voor koffie cuppen

Wist je dat koffie net als popcorn popt, als je het brandt? Sterker nog, koffie kan tijdens het brandproces zelfs twee keer poppen. Koffie die twee keer heeft gepopt is makkelijk te herkennen aan de olie(vlekjes) die zich op het oppervlakte van de boon bevinden. Aan het einde van de workshop proeven we de grote variatie die koffie kan hebben in smaak.

Meer informatie en prijzen

Deze training wordt alleen gegeven op aanvraag. Prijzen per groep vanaf €225 (excl. btw).

Vraag een offerte aan
Koffie op locatie

Staat jouw aanvraag er niet tussen?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, deze bespreken wij graag met je. Denk bijvoorbeeld aan een basis barista cursus, waarbij we verschillende koffies proeven en de basis van espresso's zetten behandelen of een advanced barista cursus waar we dieper ingaan op extracties. Neem direct contact op om te overleggen, dan maken we een prijs voor je op maat.

Neem contact op
Ook op bruiloften serveren wij koffie!

Workshop vrijgezellenfeest: Espresso martini’s

Ga jij of een van je vrienden trouwen en ben je op zoek naar een leuke workshop voor het vrijgezellenfeest? Is de bachelor(ette) een grote koffie fan en vinden jullie het leuk om hier een leuke activiteit om heen te doen? Dan plannen we graag een Espresso Martini workshop met je in!

Meer informatie en prijzenVraag een offerte aan
Workshops of een bar op locatie is geen probleem!

Workshop op locatie

Is de koffie bij jullie op de kantoor ook niet zo heel erg lekker…? Wij zorgen dat een dag lang al jullie kantoor-koffie-dromen uitkomen

Meer informatie en prijzen

Vraag een offerte aan
Capadocia coffee
De koffie-workshops en barista-trainingen van Dagger Coffee

Bij Dagger Coffee vinden we het leuk om onze kennis over koffie te delen.

Daarom bieden we een gevarieerd aanbod van koffie-workshops en barista-trainingen aan. Deze zijn gericht op een aantal verschillende vaardigheden die handig zijn voor iedereen die een barista wil worden of zijn huidige skills wil verbeteren. Al onze trainingen kunnen zowel op onze trainingslocatie in Utrecht of Rotterdam (in samenwerking met Vilter Coffee) of op een locatie naar keuze gegeven worden. Hou de data en locaties in de gaten om je in te schrijven op een specifieke dag. Alle trainingen geven we ook op aanvraag. Heb je een te gek idee voor een koffie-training, maar staat deze optie er niet tussen? Stuur dan een mailtje en dan gaan we ons best doen om deze training naar jouw wensen te verzorgen. Je kunt contact met ons opnemen door te mailen naar hello@daggercoffee.nl voor meer informatie!

Kom een keer langs voor een bakkie!