Skip to main content

Filter koffieworkshop

Leer koffie zetten als een pro!

Filter koffieworkshop

Elke thuis barista begint bij filter koffie zetten. De meeste barista’s die ook in een koffiebar werken, zetten graag thuis ook filter koffie. Maar hoe zet je nou die perfecte kop filter koffie? Tijdens deze workshop zorgen we er voor dat je thuis alle goede smaken uit de koffie kunt halen.

Filter koffie is voor veel mensen thuis een favoriete zetmethode.  Je hebt geen dure espresso machine nodig, en er zijn ontelbaar veel variaties mogelijk op koffie-zetmogelijkheden. Er zijn verschillende technieken die veel invloed hebben om de smaak. Er zijn bijvoorbeeld verschillende materialen voor de koffiefilters zoals een papieren filter (zoals een v60) of een stoffen (denk aan een syphon). Daarnaast zijn er ook verschillende infusie methodes: staat de koffie te trekken en filter je alles in een keer (immersion methode, zoals een cafetière) of loopt de koffie langzaam door (drip brewer, zoals een Moccamaster).

Tijdens de filter koffie workshop maken we gebruik van zowel de drip brewers en de immersion zetmethode. Natuurlijk is het ook toegestaan om je eigen zet methodes mee te nemen, zodat we tijdens de workshop kunnen werken om het beste uit jouw eigen tools te halen. Maar natuurlijk hebben we zelf ook genoeg in huis om te zorgen dat je ook andere methodes uit kunt proberen.

Het doel van de workshop is de variabelen begrijpen en de juiste handvatten geven om te zorgen dat het het beste uit elk kopje koffie kan halen. Ook gaan we je tips geven om te zorgen dat elke kop koffie net zo lekker kan smaken als de vorige. Kleine tip van de sluier, dat heeft te maken met consistentie.

De filterkoffie workshop is gericht op thuis barista’s, dit betekend dat we ons minder focussen op snelheid batch brewers. Wil je een workshop, gericht op jouw café? Stuur ons dan een mailtje voor de mogelijkheden!

Boek workshop direct in de webshopVraag direct een offerte aan

Specificaties training

Prijs per individuele inschrijving
€65 (incl. BTW)
Prijs per groep
Op aanvraag vanaf €300 (excl. BTW)
Duur
3 uur
Locatie
Europalaan 500, Utrecht (of bij een groepsboeking op een locatie naar keuze)
Doel
Altijd lekkere filter koffie kunnen zetten
Doelgroep
(Thuis) barista's

Wil je persoonlijke training of met je eigen groep?