Barista cursus: Barista One

Barista Hustle training

Barista cursus: Barista One (Barista Hustle)

Tijdens deze barista cursus belichten we nog kort de theorie vanuit de online module van “Barista Hustle”. Iedere deelnemer krijgt van te voren toegang tot de online modules om deze zo zelfstandig door te lopen. Deze kennis gaan we praktisch toepassen, waarbij we veel verschillende koffies proeven en zelf gaan zetten. Het doel van de barista cursus is het leren herkennen van smaakeigenschappen en deze gericht te kunnen beïnvloeden. Smaakt de koffie droog of is de nasmaak niet lekker? Aan het eind van de training kan je dit zelf verbeteren en verder aan de slag met je nieuwe informatie.

We vragen alle deelnemers eerst de online module af te ronden, voordat we aan de barista cursus beginnen zodat we meer stappen kunnen zetten en sneller kunnen beginnen met de praktijk. Doordat iedereen de basis kennis al bezit kunnen we makkelijk stappen maken en de theorie in de praktijk brengen.

Bij deze barista training is een certificaat te behalen. Dit test van dit certificaat toetst of je consistent en op tempo je espresso drankjes kan serveren. Om het certificaat voor barista one (basis barista training) te behalen moet je binnen de richtlijnen vier espresso’s aankunnen zetten binnen vijftig seconden. De melkdrankjes moeten binnen drie minuten en dertig seconden op tafel staan. Uiteraard is er ook een theorie gedeelte van het examen. Het certificaat bewijst dat je zelfstandig espresso recepten kan volgen, en de koffie op tempo, consistent en volgens hygiënische standaard kan bereiden. Een examen wordt individueel ingepland. De kosten hiervoor zijn €25 en het duurt ongeveer een half uur tot een uur.

Deze training zelf duurt zes uur, inclusief een lunch pauze, waarbij wij de lunch verzorgen. Het is ook mogelijk om de cursus in de avond te volgen. De cursus is dan twee keer drie uur. Dit is vooral handig als je het fijn vindt om te oefenen tussen de trainingen door en wat meer tijd nodig hebt om de informatie te laten bezinken. 

De online module (Barista One) van deze workshop is in het Engels. Bij inschrijving krijg je toegang tot het online platform om de online module zelfstandig te doorlopen. De workshop (indien anders aangegeven) wordt gegeven in het Nederlands. Zijn er termen in het Engels waar je niet helemaal uitkomt, of bepaalde uitleg ben je altijd vrij om te mailen voor extra uitleg. Veel zal ook verduidelijkt worden in de fysieke training.

Deze basis barista training is het alternatief voor de SCA Barista skills module. 

Aankomende data

  • Zaterdag 19 september van 10.00 tot 16.00
  • Zaterdag 12 december van 10.00 tot 16.00
Boek training direct in onze webshopOntvang meer informatie

Specificaties training

Prijs bij individuele inschrijving
€181,50 (incl BTW.) voor de dag cursus, €200 (incl. BTW) bij tweedelige avond cursus
Prijs voor groepen
€ 300 (excl. BTW) voor maximaal 2 personen (voor grotere groepen mail ons voor de opties)
Aantal personen
Maximaal 6 personen per trainer (grotere groepen zijn mogelijk!)
Duur
6 uur inclusief lunch pauze
Locatie
In onze trainingsruimte in Utrecht of Rotterdam. Ook mogelijk bij jou op locatie.
Doel
Zelfstandig de smaak van je espresso kunnen optimaliseren naar jouw wensen, efficiënt bestellingen voorbereiden. Daarnaast kan je een certificaat behalen voor “Barista one Baseline”.
Doelgroep
Deze cursus is voor barista's die nog niet zo veel ervaring hebben met koffie zetten met espressomachines. Ook voor barista’s met wat meer ervaring die hun skills strak willen trekken en de basis beter willen begrijpen.

Wil je persoonlijke training of met je eigen groep?