Skip to main content

Sensory training

Sensory koffie training

Sensory training: workshop koffie smaken herkennen

Dit is onze lievelingstraining, omdat iedereen, ongeacht je niveau, hier veel van kan leren. Team Dagger doet deze training zelf ook elk jaar om met het team smaakomschrijvingen te kalibreren en om te oefenen met het herkennen van smaakeigenschappen. Precies dit ga jij straks ook doen tijdens de training. De workshop bestaat uit verschillende oefeningen in de vorm van spelletjes. Zo oefenen we op verschillende vaardigheden waarbij we letten op de intensiteit van smaken, het benoemen van verschillende geuren, het herkennen van fruitsmaken en het herkennen en onthouden van koffiesmaken.

Smaakomschrijvingen zijn afspraken die we met elkaar maken, om bepaalde karakter eigenschappen in een bepaald eten of drinken, of in ons geval koffie, te omschrijven. Dit helpt ons bijvoorbeeld om het werk van een koffieproducent meer te waarderen en dit ook makkelijker te communiceren naar gasten. De wetenschap hierachter is volledig afhankelijk van het blijven proeven en linken van smaken naar het voedsel wat dezelfde smaak eigenschappen bezit. Door de referentie (bijvoorbeeld een aardbei of pure chocolade) weer bewust op te slaan in je geheugen, wordt het makkelijk om dezelfde taal te spreken als de rest van je team en wordt de communicatie met je gasten over smaken ook makkelijker, omdat je vergelijkbare referentie waar je gast misschien mee komt, ook kan plaatsen.

Het belangrijkste wat de training ook mee geeft is dat er geen goed of slecht is, in het maken van smaakeigenschappen. Het belangrijkste van de training is om tot een gezamenlijke taal te komen om smaakeigenschappen te communiceren.

Boek training direct in onze webshopVraag een offerte aan

Specificaties training

Prijs bij individuele inschrijving
€50 (incl. BTW)
Prijs voor groepen
Op aanvraag vanaf €325 (excl. BTW). Vanaf tien personen €20 meerprijs p.p.
Aantal personen
Minimaal 1 persoon, geen maximum aantal personen
Duur
2.5 uur
Locatie
In onze trainingsruimte in Utrecht, ook beschikbaar bij jou op locatie
Doel
Het kalibreren van smaak- en geuromschrijvingen en meer vertrouwen in je smaak- en reukvermogen.
Doelgroep
Barista's en andere horeca professionals, thuis-barista’s. Zeer geschikt voor grote groepen zoals bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten of vriendengroepen.

Wil je een op maat gemaakte training individueel of met je eigen groep?

De team training waar we elk jaar naar uitkijken - Team Dagger Coffee