Skip to main content
0

Latte art + Melk Science

koffie-en-baristatraining-Dagger-coffee-14

Latte art + Melk Science

Iedereen kan latte art leren schenken. Binnen drie uur zorgen we dat iedereen gegarandeerd een hartje kan maken in een cappuccino, een koffie verkeerd of een flat white. Tijdens de training geven we kort wat achtergrondinformatie over melk. Wat staat er op een melkpak en wat is hiervan relevant om een goede cappuccino? Welke mythes bestaan er allemaal over het opschuimen van melk?

We beginnen eerst met de basis voor goed melk opschuiven. Een belangrijke activiteit voor alle barista’s. Hoe hou je een kannetje vast en wanneer stop je met opschuimen? Nadat iedereen zelfstandig kan opschuimen, kan er geschonken worden in de koffies. We beginnen met hartjes, bouwen dit uit naar tulpen en rosetta’s en hierna hebben we de basis gelegd voor bijna alle figuren mogelijk in de wereld van latte art.

Aankomende data

  • 6 mei om 19:00
  • 8 mei om 19:00
  • 9 mei om 14:00
  • 13 mei om 19:00
  • 15 mei om 19:00
  • 16 mei om 14:00
  • 20 mei om 19:00
  • 22 mei om 19:00
  • 23 mei om 14:00
  • 27 mei om 19:00
Boek training direct in onze webshopOntvang meer informatie

Specificaties training

Beschikbaarheid
Op aanvraag
Kosten
Op aanvraag vanaf €250
Aantal personen
Minimaal 2 personen, maximaal 4 personen (mail ons voor opties op grotere groepen)
Duur
3 uur
Locatie
Op locatie of in onze trainingsruimte in Utrecht
Doel
We proberen iedereen aan het eind van de latte art workshop wegwijs te maken naar verschillende latte art figuren zoals rosetta’s, tulpen en zwanen. Mocht het aan het einde van de training nog niet gelukt zijn, dan heb je genoeg kennis, tips en tools meegekregen om hier thuis of op de zaak mee verder te oefenen.
Doelgroep
Iedereen die koffie met (plantaardige) melk er mooi uit wil laten zien

Wil je persoonlijke training of met je eigen groep?

Wist je dat je met bijna elke soort melk goed latte art schuim kan maken? De enige echte uitzondering is magere melk. Dat schuimt wel, maar het is zo goed als onmogelijk om er een hartje mee in een cappuccino te maken.