De herkomst van koffie workshop
Deze koffiecursus is gefocust op het leren van de theorie achter de herkomst van koffie. We gaan inzoomen waar de koffie vandaan komt. Tijdens de workshop duiken we in de ligging en fysieke kenmerken van koffieplantages, hoe de oogst van de koffie bessen plaatsvindt en hoe uiteindelijk de koffie transformeert van een rode bes naar het bruine boontje die we allemaal herkennen.
Met de kennis die je tijdens de workshop opdoet, kan je straks beter linken waar de smaak in je kop koffie vandaan komt. Om de theorie meteen in de praktijk te brengen is de training is gekoppeld aan een koffie-cupping, dit is een koffie-proeverij. De cupping bereiden we samen voor tijdens de workshop. We proeven en vergelijken verschillende koffies die we behandeld hebben tijdens de theorie. Hier zullen dan ook duidelijk verschillen tussen bijvoorbeeld een gewassen of een ongewassen koffie naar voren komen en misschien proef je smaken in een koffie waarvan je niet eens wist dat ze mogelijk waren. Denk hierbij aan een perzik smaak of bijvoorbeeld pure chocolade. Ook gaan we het verschil proeven tussen de koffie die je in de supermarkt kan halen, koffie van kleine specialty koffie branderijen en we zoeken altijd een exclusieve koffie uit met een hoger prijskaartje. Proef je dit verschil ook terug in de koffie?
Specificaties training
€225 (excl. btw), vanaf zeven personen een meerprijs van €15 p.p.
Geen minimum of maximum aantal
2.5 uur
In onze trainingsruimte in Utrecht of Rotterdam. Ook beschikbaar op jouw locatie.
Iedereen krijgt een zakje koffie mee naar huis
Bekend worden met de basis van koffie. Koffies cuppen en zo verschillen in koffie proeven
Bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, vriendengroepuitjes. Beginnende (thuis)barista’s en koffie-drinkers die nog niet zo veel ervaring hebben met de variëteit in smaak van (specialty) koffie.
”