Koffie en barista-training

koffie-en-baristatraining-Dagger-coffee-1

Alle koffie en barista-trainingen

Wij bieden diverse koffie trainingen aan. Voor net begonnen thuis barista's, of horeca professionals en ook voor (aanstaande) barista kampioenen hebben we een training naar niveau. Alle trainingen hieronder beschreven zijn ook op maat te boeken. De training kan je dan volgen met een groep of privé. Er zijn verschillende opties voor locaties. Jullie zijn van harte welkom in onze ruimte in Utrecht en in Rotterdam werken we samen met Vilter Coffee om daar ook trainingen aan te kunnen bieden. De optie bestaat ook op naar jullie toe te komen, of op een locatie naar wens. Voor de meeste workshops en trainingen hebben we ook data waarop je kan inschrijven. Heb je een te gek idee voor een koffie-training, maar staat deze optie er niet tussen? Stuur dan een mailtje en dan gaan we ons best doen om deze training naar jouw wensen te verzorgen.

Corona update: de trainingen worden gegeven volgens de richtlijnen van het RIVM. We houden je per mail op de hoogte wat dat voor jouw booking betekend!

Sensory training : workshop smaken in koffie

De meeste mensen kunnen een halve gram zout op een liter water proeven, terwijl mensen het lastig vinden om de geuren van vanille en caramel correct te benoemen wanneer deze geuren naast elkaar gepresenteerd worden. Beide vaardigheden oefenen we tijdens deze workshop!

Meer informatie en prijzen
Eerstvolgende data

  • 4 september van 19.00 – 21.30
Boek een van deze data

Deze training op maat? Prijzen zijn vanaf €325 (excl. btw) per groep.

Vraag een offerte aan

Latte art + Melk Science

Wist je dat je met bijna elke soort melk goed latte art schuim kan maken? De enige echte uitzondering is magere melk. Dat schuimt wel, maar het is zo goed als onmogelijk om er een hartje mee in een cappuccino te maken. Dat hartje lukt zeker aan het einde van deze workshop!

Meer informatie en prijzen
Eerstvolgende data

  • Donderdag 27 augustus van 19:00 tot 22.00
  • Donderdag 1 oktober van 19:00 tot 22.00
Boek een van deze data

Deze training op maat? Prijzen zijn vanaf €250 (excl. btw) per groep.

Vraag een offerte aan

Barista one by Barista Hustle

Omdat de theorie al thuis online afgerond is, zit deze training vol praktijk en voorbeeld espresso’s. De bananen liggen tijdens deze training klaar, tegen de cafeïne rush die waarschijnlijk ergens in de training om de hoek komt kijken. Aan het einde kan je zelfstandig je espresso en cappuccino consistent zetten.

Meer informatie en prijzen
Eerstvolgende data

  • Zaterdag 4 juli van 10.00 tot 16.00
  • Zaterdag 19 september van 10.00 tot 16.00
  • Zaterdag 12 december van 10.00 tot 16.00
Boek een van deze data

Deze training op maat? Prijzen zijn vanaf €300 (excl. btw) per groep.

Vraag een offerte aan

Barflow Training

Lukt het jullie om binnen een minuut en dertig seconden, twee cappuccino’s, met latte art op schotels uit te serveren? En dat met ook nog een schone en opgeruimde bar? Zo ja, dan is deze barflow training niet voor jou.

Meer informatie en prijzen

Deze training wordt alleen gegeven op aanvraag. Prijzen per groep vanaf €250 (excl. btw).

Vraag een offerte aan

De herkomst van koffie: een introductie voor een koffie-cupping

Wist je dat koffie net als popcorn popt, als je het brandt? Sterker nog, koffie kan tijdens het brandproces zelfs twee keer poppen. Koffie die twee keer heeft gepopt is makkelijk te herkennen aan de olie(vlekjes) die zich op het oppervlakte van de boon bevinden. Aan het einde van de workshop proeven we de grote variatie die koffie kan hebben in smaak.

Meer informatie en prijzen

Deze training wordt alleen gegeven op aanvraag. Prijzen per groep vanaf €225 (excl. btw), inclusief een zakje koffie voor de deelnemers.

Vraag een offerte aan

Staat jouw aanvraag er niet tussen?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, deze bespreken wij graag met je. Neem direct contact op om te overleggen.

Neem contact op

Vrijgezellenfeest & Koffiebar op bruiloft

Ga jij of een van je vrienden trouwen en ben je op zoek naar een leuke workshop voor het vrijgezellenfeest? Is de bachelor(ette) een grote koffie fan en vinden jullie het leuk om hier een leuke activiteit om heen te doen? Dan hebben we verschillende opties voor jullie.

Meer informatie en prijzenVraag een offerte aan

Bedrijfsuitje & Koffie bar op jouw event

Is de koffie bij jullie op de kantoor ook niet zo heel erg lekker…? Wij zorgen dat een dag lang al jullie kantoor-koffie-dromen uitkomen

Meer informatie en prijzen

Vraag een offerte aan
Uitgelichte training

Barista one by Barista Hustle

Tijdens de training belichten we nog kort de theorie vanuit de online module van “Barista Hustle”. Iedere deelnemer krijgt van te voren toegang tot de online modules om deze zo zelfstandig door te lopen. Deze kennis gaan we praktisch toepassen, waarbij we veel verschillende koffies proeven en zelf gaan zetten. Het doel van de training is het leren herkennen van smaakeigenschappen en deze gericht te kunnen beïnvloeden. Smaakt de koffie droog of is de nasmaak niet lekker? Aan het eind van de training kan je dit zelf verbeteren.

Ga naar baristahustle.com
koffie-en-baristatraining-Dagger-coffee-12
De koffie-workshops en barista-trainingen van Dagger Coffee

Bij Dagger Coffee vinden we leuk om onze kennis over koffie te delen.

Daarom bieden we een gevarieerd aanbod van koffie-workshops en barista-trainingen aan. Deze zijn gericht op een aantal verschillende vaardigheden die handig zijn voor iedereen die een barista wil worden of zijn huidige skills wil verbeteren. Al onze trainingen kunnen zowel op onze trainingslocatie in Utrecht of Rotterdam (in samenwerking met Vilter Coffee) of op een locatie naar keuze gegeven worden. Hou de data en locaties in de gaten om je in te schrijven op een specifieke dag. Alle trainingen geven we ook op aanvraag. Heb je een te gek idee voor een koffie-training, maar staat deze optie er niet tussen? Stuur dan een mailtje en dan gaan we ons best doen om deze training naar jouw wensen te verzorgen. Je kunt contact met ons opnemen door te mailen naar hello@daggercoffee.nl voor meer informatie!

Kom een keer langs voor een bakkie!